stap voor stap

Mijn werkwijze

01

Inventariseren en PvE maken

We maken uitgebreid kennis en inventariseren jouw (of jullie) wensen en idee├źn voor de praktijk, voor nu en voor in de toekomst. Het beschikbare budget is hierbij van belang. Hieruit wordt het Programma van Eisen (PvE) opgesteld.

Ik stel veel vragen en krijg zo een goed beeld van jouw stijl en voorkeuren, ook als je deze zelf nog niet goed voor ogen hebt. De praktijk wordt ingemeten en van de bestaande situatie wordt een plattegrond gemaakt.

02

Schetsfase

Met jouw wensen (PvE) en mijn ontwerpidee├źn worden er twee nieuwe indelingen en interieurontwerpen door middel van plattegronden en sfeerbeelden op moodboards voor de praktijk gepresenteerd.

03

voorlopig ontwerp

De gekozen indeling wordt uitgewerkt. In plattegronden, aanzichten en 3D-visualisaties zie je hoe de praktijk er uit gaat zien. Met materiaal- en kleurstalen help ik je verder om tot het mooiste en best passende ontwerp te komen.

Zijn er bouwtechnische aandachtspunten (akoestiek en brandveiligheid)? Moeten vergunningen worden aangevraagd? Ook dat bespreken we allemaal in deze fase.

04

Definitief ontwerp

Tot in detail worden de inrichting, het (maatwerk) meubilair, verlichting, materialen en kleuren technisch uitgetekend. Zo weten de aannemer, elektricien, meubelmaker en andere uitvoerders precies wat ze binnenkort voor je moeten gaan uitvoeren.

Ik kan, indien gewenst, in deze fase ook offertes uitzetten en samen met je doornemen.

05

de verbouwing

Nu wordt ons plan werkelijkheid!

Met een scherp oog kijk ik mee op de bouw om zo de uitvoering van het project te waarborgen. Samen met de aannemer hebben we wekelijks een bouwvergadering over de stand van zaken.

Zodra de verbouwing klaar is, wordt het tijd om je nieuwe praktijk in te richten. Ook hierbij zal ik je adviseren.

En dan kan het grote genieten van een prachtige nieuwe praktijk beginnen!

Meer weten?

Laten we jouw project bespreken.
Plan een afspraak in mijn online agenda.