Zo voorkom je verbouwstress onder tijdsdruk

Tijdens het verbouwen van een praktijk worden veel keuzes onder tijdsdruk gemaakt. Logisch en zonde tegelijk. Jouw tijd is schaars en de keuzes lijken eindeloos. Toch maak je de beste keuzes niet onder tijdsdruk.

Verkeerde interieur keuzes vormen een terugkerende irritatie voor medewerkers en patiënten en herstelwerkzaamheden zijn vaak kostbaar. Een verbouwing is een grote en serieuze investering die vraagt om grote en serieuze aandacht. Daarom een paar tips. Want voorkomen is beter dan genezen. 

Kleine hint: kies een goede interieurarchitect!

Een goede verbouw voorbereiding is cruciaal

Een verbouwing kun je nooit té goed voorbereiden. Toch schiet het er vaak bij in. Vaak komt dit omdat je geen tijd neemt om er echt goed voor te gaan zitten. Je weet gewoonweg niet waar je moet beginnen. 

Vervolgens heeft de aannemer wel een oplossing en stelt een vloer voor. Zo neem je beslissingen die op dat moment goed lijken, maar in de praktijk toch niet helemaal lekker lopen. 

Een goed interieurplan kan dit voorkomen. Dit kun je zelf maken, maar een interieurarchitect kan dit ook voor je doen. Om het jou makkelijker te maken help ik om de hele voorbereiding zo smooth mogelijk te laten verlopen.

Geen keuzestress want ik weet wat jouw praktijk nodig heeft. Kant en klare voorstellen tijdens alle bouwfasen. Van de eerste schets tot de laatste detaillering. Ik maak een voorselectie van materialen en jij maakt hieruit een keuze. Zo werken we samen toe naar een verbouwplan waar de aannemer direct mee aan de slag kan.

Duurzaam verbouwen

Een praktijk verbouw je doorgaans één keer in je werkzame leven als praktijkeigenaar. Dat betekent dat je nu keuzes maakt die idealiter over 10 jaar nog steeds logisch zijn.

Uiteraard is een opfrisbeurt eens in de zoveel tijd altijd aan te raden, maar in de basis moet de praktijk goed staan.

Dit toekomstgericht verbouwen is belangrijk om mee te nemen in de keuzes die je maakt. Zowel qua materialen en design als qua indeling.

Werk samen met specialisten

Een praktijk verbouwen is anders dan je huis verbouwen. Daarom adviseer ik zeker in dit geval: werk samen met vakmensen. Ik help je graag.

Dankzij mijn jarenlange ervaring als interieurarchitect in de zorg, weet ik als geen ander aan welke eisen een praktijk moet voldoen. En door mijn ervaring als verpleegkundige begrijp ik het belang van prettige akoestiek, technische wensen, een fijne indeling en logische looproutes. 

Ik zoek altijd naar de perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit. Met als doel een persoonlijk interieurontwerp, waarin jouw wensen worden vertaald naar een praktijkinterieur voor tevreden patiënten, cliënten en werknemers.

Zo voorkomen we samen dat je in de toekomst dingen moet aanpassen omdat het Pinterest plaatje helaas toch niet 1-op-1 te kopiëren was.

Meer weten?

Stuur me gerust een bericht of boek een kennismakingsgesprek in mijn agenda. In een half uur maken we kennis, vertel jij over jouw verbouwplannen en ik geef je alvast wat nuttige tips.

In mijn blog geef ik je advies en tips uit de praktijk!