Project

Gezondheidscentrum Dufay Huis Amsterdam

Interieurontwerp & maatwerk meubelontwerp

In een prachtig monumentaal pand; een oude schoolgebouw met veel originele Jugendstil details) is het Dufay Huis gekomen.

Een gezondheidscentrum met verdeeld over 3 verdiepingen 4 huisartsenpraktijken, een fysiotherapiepraktijk, een apotheek, een consultatiebureau, een diëtistenpraktijk, thuiszorgorganisatie en een psychotherapiepraktijk.

Het schoolgebouw is nog te herkennen aan de dwingende bouwkundige elementen zoals de smalle, lange en 5 meter hoge gangen waar de wachtkamers zijn gekomen.

[dsm_before_after_image before_src=”https://www.zorgvoorruimte.nl/wp-content/uploads/2023/08/dufey-verbouwing-wachtkamer-voor.jpg” after_src=”https://www.zorgvoorruimte.nl/wp-content/uploads/2023/08/dufey-verbouwing-wachtkamer-na-1.jpg” before_label_text=”Vóór” after_label_text=”Na” _builder_version=”4.21.0″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dsm_before_after_image]

Door de banken half rond te maken is er veel meer dynamiek in de ruimte gekomen en kijk je niet recht naar de muur, medepatiënt of tegen de toiletdeuren aan, als je een rechte treinzit-opstelling zou maken. De ronde vormen zorgen voor een zachte en dus vriendelijke uitstraling.

De plantenbakken (die verwerkt zijn in het meubel) en de warm rode kleur geven vervolgens kracht aan de ruimte.

Naast het ontwerp van deze, op maat gemaakte banken, heeft Zorg voor Ruimte ook de meubels voor de teamkamer en twee huisartsenpraktijken gerealiseerd.

Laura kijkt lachend naar de camera, buiten in het park

Jouw project bespreken?

Plan vrijblijvend een kennismaking
in mijn online agenda.