Interieurarchitect *

* ‘Interieurarchitect’ is een beschermde titel, die alleen gevoerd mag worden door diegenen die zo ingeschreven staan in het Architectenregister. Aan deze inschrijving worden wettelijke eisen op het gebied van opleiding, bij-en nascholing en beroepservaring gesteld.

“The details are not the details, they make the product” Charles Eames

Wist je dat de meeste mensen meer tijd doorbrengen op het werk dan thuis? Ik, Laura van Zorg voor Ruimte, vind daarom dat iedere zorgverlener een aantrekkelijke en functionele praktijk verdient. Eentje die je ondersteunt met efficiëntie op drukke momenten, die hulp biedt op moeilijke momenten en altijd comfortabel en rustgevend aanvoelt. Zo’n zorgruimte ontwerp je met oog voor de juiste details.

Dat een fijne ontvangstruimte, wachtkamer en behandelruimte ervoor zorgen dat jij als praktijkhouder, en natuurlijk ook je patiënten en werknemers, zich op hun gemak voelen, heb ik zelf gemerkt tijdens mijn werk als verpleegkundige.

Naast interieurarchitect, en docent Interieur ontwerpen aan de Vogue Akademie, ben ik namelijk ook zorgprofessional. Dat zit zo: na mijn studie Interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag werkte ik bij grote én kleine ontwerpbureaus. In 2009 werd ik zelfstandig interieurarchitect.* Ondertussen trok de zorg ook al jaren mijn aandacht. Daarom begon ik in 2014 met een studie HBO-V (duaal) aan de Hogeschool van Amsterdam. Vanaf de eerste dag werkte ik met veel plezier op verschillende afdelingen en specialismen in het OLVG in Amsterdam.

Maar wat doe je als je niet kunt kiezen tussen twee grote liefdes? Je brengt ze samen! In 2018 richtte ik Zorg voor Ruimte op, interieurarchitectuur voor de eerstelijns zorg. Ik voel me helemaal thuis in de combinatie van zorg en ontwerpen. Door mijn specialisatie ken ik alle facetten van een zorgomgeving. Mijn werk gaat verder dan het bedenken van een kleurtje op de muur en het uitzoeken van mooie meubels. Iedereen ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of geloof, moet zich welkom en op zijn gemak voelen in de zorgpraktijk. Daarom hoort een zorgomgeving neutraal en prikkelarm te zijn en kies ik kleuren en materialen die geruststellen. Zonder saai te worden! Daarbij houd ik rekening met hygiënische materialen, daglicht toetreding en zichtlijnen. Zodat bijvoorbeeld de assistente vanaf de balie kan zien wie in de wachtruimte zit.

Dankzij de unieke combinatie van mijn ervaring aan het bed en aan de tekentafel spreek ik jouw taal, snap ik waar je behoefte aan hebt en denk ik een stap verder. Ik behoed je als opdrachtgever met alle liefde voor grote en kleine fouten waar ik in de afgelopen jaren (soms letterlijk!) tegenaan ben gelopen op verschillende afdelingen.

Iedere zorgpraktijk is uniek. Daarom stem ik het interieurontwerp af op ieders specifieke situatie. Jouw wensen vertaal ik naar een praktisch, sfeervol en persoonlijk ontwerp voor je zorgomgeving. Ik betrek hier de praktijkhouders en medewerkers actief bij want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de mens echt centraal staat. 

Ik kan niet wachten om met de grootste zorg voor je aan de slag te gaan!

Laura Rijkhold Meesters

(Voor niet-zorggerelateerde interieurontwerpen van Laura zie www.laurameesters.nl)