Laura Rijkhold Meesters - zorg voor ruimte
KvK nummer: 34348689
Burg. de Beaufortlaan 3, 1391CK Abcoude
tel. 06 16 505 780

Laura Rijkhold Meesters | zorg voor ruimte

Contact opnemen


Vul het contactformulier in of boek een kennismaking in mijn online agenda.

Onderaan het contactformulier beantwoord ik veelgestelde vragen.

Contact Formulier

Veelgestelde vragen ->

Voor wat voor projecten kan ik Zorg voor Ruimte inschakelen?

Voor alle zorggerelateerde interieurontwerpen voor de eerstelijns zorgpraktijken. Dus praktijken voor huisartsen-, fysiotherapie, verloskundigen- en psychologen. Maar Zorg voor Ruimte verzorgt ook de interieurarchitectuur voor dierenklinieken of DAP, gezondheidscentra, hospices, verpleeghuizen en zorgvilla’s.

Wanneer in het traject moet ik contact opnemen met een interieuradviseur of interieurontwerper?

Het liefst zo snel mogelijk! Hoe eerder jouw wensen meegenomen kunnen worden in het ontwerp, hoe beter. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten omdat de interieurontwerper jouw wensen als uitgangspunt neemt.

Bepaalt de interieurarchitect welke kleur er op de muur in de wachtkamer komt?

Nee, dit doen we altijd in samenspraak. Ik maak een kleurvoorstel voor de praktijk of bijvoorbeeld de wachtkamer. Gebaseerd op de uitkomsten van onze gesprekken en vragenlijsten voor de praktijkmedewerkers. En er zijn veel feedback momenten dus alle opmerkingen worden verwerkt in het volgende voorstel.

Hoe lang duurt een ontwerp en de verbouwing?

Dit is afhankelijk van welk pakket of soort verbouwing je kiest.

Gemiddeld duurt een praktijkscan een week, inclusief het uitwerken.

Een uitgewerkt plan voor een praktijkstart of -stop kost ongeveer 8-10 weken.

En een complete verbouwing ongeveer 10 tot 12 maanden inclusief de bouwtijd.* Vanwege de bouwgekte zijn aannemers erg druk. De lange leveringstijden van materialen beïnvloeden ook de duur van het project.

Hoeveel kost een interieurarchitect?

Dat hangt af van de complexiteit van een interieurontwerp en de uitvoering van een project.

Al mijn prijzen voor mijn pakketten vind je onder ‘Samenwerken’. Ook kan je in dit blog meer informatie vinden over wat een interieurarchitect doet en kost.

Wat is de meerwaarde van een interieurarchitect?

De meerwaarde van een interieurarchitect is dat hij of zij vanaf de eerste schetsen al meedenkt met jouw wensen. Die worden meegenomen in het ontwerp. Zo ontstaat er een custom made ontwerp waarin de kernwaarden van jou als zorgverlener zichtbaar zijn.

Ben je al bezig met een verbouwtraject en kom je er toch niet uit? Of overzie je het project niet meer? Dan kan een interieurarchitect je ook helpen. Niet alle wensen zijn dan in te bouwen, maar voor alles is een oplossing te vinden, ook als je pas later hulp inschakelt!

Wat kost een nieuwe praktijkinrichting?

Dat is afhankelijk van de wensen die je hebt: een complete verbouwing of bijvoorbeeld alleen de wachtruimte? Of wil je gewoon materiaal- en kleuradvies?

Bij ieder project ontwerp ik met het beschikbare budget als uitgangspunt.

Hoe weet jij wat ik mooi vind?

Omdat ik voor jou een persoonlijke praktijk ontwerp, leg ik natuurlijk niet mijn eigen smaak op. En omdat ik geen gedachten kan lezen, stel ik veel vragen aan jou, de assistenten en de praktijkmedewerkers.

Ik peil wat voor sfeer, stijl en kleuren voor jullie belangrijk zijn, en hoe jullie ideale praktijkruimte eruit ziet. Dankzij een uitgebreide vragenlijst kan iedere betrokkene zijn wensen kenbaar maken.

Hoe gaat zo’n interieurontwerp in z’n werk?

Het traject start bij een kennismaking en het inventariseren van jouw wensen en ideeën voor een nieuwe praktijkinterieur. In dit blog leg ik uit hoe een verbouwtraject verloopt.

Moet mijn bestaande inrichting helemaal vervangen worden?

Nee hoor, wat mooi en bruikbaar is uit de bestaande praktijk neem ik mee in het nieuwe interieurontwerp. Zonde toch om iets weg te doen wat nog goed werkt? En ik werk graag duurzaam.